Engels verbeteren met Top Secretaries

In samenwerking met Top Secretaries verzorgt Lynn Coleman opnieuw een cursus Zakelijk Engels tussen september en november 2018 (Groningen en Den Haag). Lees verder om te zien hoe de cursus jouw Engels kan verbeteren en welke resultaten je mag verwachten.  

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE 

Waarom jouw Engels verbeteren?

Engels is een wereldtaal, veel gebruikt in de zakenwereld, zowel met native speakers als met mensen die Engels als een tweede taal spreken. Ongeveer 400 miljoen mensen, verspreid over de hele wereld, spreken Engels als hun eerste taal. Daarnaast spreken 600-700 miljoen Engels als hun tweede taal. Indrukwekkende getallen.

Helaas is Engels geen erg makkelijke taal. Dit ligt vooral aan het woordenschat, want Engels bevat ongeveer 250.000 woorden. Dit maakt het mogelijk om veel nuances te gebruiken (bijvoorbeeld: het verschil tussen "Would you pass me the sugar please?: and "Pass the sugar" is voor een Brit immens). Vergelijk dit even met het aantal woorden in het Nederlands, ongeveer 80.000.

Moet je dan 250.000 woorden leren om Engels goed te kunnen spreken? Gelukkig niet! Wel is het zaak om de woorden en uitdrukkingen die je op het werk gebruikt, op een correcte manier toe te passen. Dit geeft je meer zelfvertrouwen en plezier.

Waar sta je nu?

Deelnemers hebben allemaal verschillende opleidingen gevolgd, zijn wel of niet vaak in aanraking geweest met Engels in de privé sfeer, gaan wel of niet op vakantie naar een Engelssprekend land en hebben talenten voor verschillende aspecten van de taal. Sommigen hebben heel lang geen training gevolgd, het leren is dan ook wennen.

Daarom vindt er eerst een intake plaats om na te gaan waar je nu staat met Engels. We kijken naar je opleiding in het verleden, hoe je Engels nu gebruikt, welke aandachtspunten er zijn, wat je wilt bereiken en hoe je graag leert. Dat laatste is voor iedereen anders.

Daarna worden eventueel groepen samengesteld.

Hoe wil je leren?

Mensen leren op verschillende manieren, de ene wil graag de zekerheid van grammatica voordat hij of zij spreekt, de andere wil vooral praktisch aan de slag, weer iemand anders houdt van geschreven teksten of filmpjes of rollenspelen of...

Samen met de groep wordt bepaald hoe er geleerd wordt, zodat de deelnemers zoveel mogelijk leren.

Over de trainer

Lynn Coleman is native speaker Engels (UK). Na een talenstudie in Londen (University of London, Duits, Spaans) heeft ze in verschillende (ICT, management) functies gewerkt voor financiële instellingen. Ze heeft voor meerdere internationale bedrijven gewerkt, zowel in binnen- als buitenland en heeft gewoond in Engeland, Duitsland, Spanje, de USA en sinds lange tijd in Nederland.

Lynn geeft geruime tijd trainingen aan meerdere soorten groepen: ondernemers, studenten, middelbare scholieren en werkenden. Haar trainingen kenmerken zich als interactief, praktisch, afwisselend en met veel plezier. Na een lange werkdag zit toch niemand te wachten op een saaie training Engels!          

Lynn is de bedenker van het kaartenspel Tension, waarmee je de Engelse tijdsbepalingen makkelijker kunt leren. Denk aan het verschil tussen 'Did you send him a letter?' or 'Have you sent him a letter?'. Tension maakt het mogelijk om op een natuurlijke, speelse manier hiermee te oefenen.   

Welke resultaten mag je verwachten?

Tijdens de intake wordt je instapniveau bepaald en, in overleg, je doelstellingen voor de training. Dit gebeurt in overleg, omdat de trainer ervaring heeft in het inschatten van de mogelijkheden. Na afloop toetsen we hoe ver je bent gekomen.   

De cursus is gericht op de dagelijkse praktijk waarbij zaken en cultuuraspecten worden behandeld als:

  • Zakelijk taalgebruik, inclusief omgangsvormen en (etiquette);
  • Telefoneren en gasten ontvangen;
  • E-mails en brieven;
  • Correcte grammatica, spelling en uitspraak;
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen en de woordenschat in het Engels;
  • Persoonlijke doelstellingen van de cursisten, zoals presenteren of onderhandelen.

Tijdens de nazorgperiode (3 maanden), kunnen deelnemers nog bij de trainer terecht met vragen.    

Een deelnemer vertelt

Praktische punten

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten à 3 uur.

Groningen:

  • Data: 25 september, 9 en 30 oktober, 13 en 27 november 2018
  • Tijd: 14.30 - 17.30

Den Haag:

  • Data: 18 september, 2 en 16 oktober, 6 en 20 november 2018
  • Tijd: 14.00 - 17.00

Maximaal 8 deelnemers.

Aanmelden via info@skyhookprojects.nl of hieronder.    

 

Hieronder kun je een vraag stellen of aanmelden.

U heeft niet alle velden correct ingevoerd.

Lynn Coleman
Tel. 0591 76 40 14 | Mob. 06 547 107 95

Postbus 2011 | 7801 CA Emmen
Hesselterbrink 122 | 7812 EC Emmen
Een buitengewoon team:

Moeten we de maan en de sterren ook opleveren?

Doe de test